راهکاری برای کاهش مصرف ماسک کادر درمان-راهبرد معاصر
بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود «ایلان ماسک» تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد + عکس جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند

راهکاری برای کاهش مصرف ماسک کادر درمان

محققان دانشگاه شهید بهشتی با صنعتی‌سازی دستگاه پلاسما، از این دستگاه برای تولید ماسک بهره بردند که این امر موجب شد و به گفته این محققان استفاده از ماسک‌های پلاسمایی، مصرف ماسک‌های کادر درمانی را به یک چهارم تقلیل می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۴ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 April 22
کد خبر: ۴۱۱۱۷

به گزارش راهبرد معاصر، محمدرضا خانی، مجری این طرح در زمینه جزئیات آن گفت: در این مطالعات تلاش شد تا فیلترهای ضد ویروس تولید کنیم. اکثر ماسک‌هایی که تولید می‌شود بر پایه نانو الیاف پلی‌پروپیلن (PP) است؛ چرا که این الیاف آب گریزند و از آن‌ها به عنوان لایه بیرونی ماسک‌ها استفاده می‌شود تا آئروسل‌هایی که در هوا موجود است، به انسان سرایت نکنند.

 

وی ادامه داد: پشت این لایه می‌توان لایه دیگری اضافه کرد و این لایه با فناوری پلاسما پردازش کرد تا جذب مواد آن ارتقا یابد، ضمن آنکه بر روی آن محلول نمک کلرید سدیم لود شود.

 

خانی با بیان اینکه این محلول خاصیت ضد ویروسی دارد، خاطر نشان کرد: زمانی که ویروس بر روی ساختار نانو الیاف می‌نشیند، آئروسل‌ها، باعث حل شدن آنها در نمک و از بین رفتن ویروس‌ها خواهند شد.

 

مجری طرح با بیان اینکه ماسک‌های معمولی که ما استفاده می‌کنیم پس از مدت محدودی قابل استفاده نخواهند بود گفت: ولی الیاف تولید شده با این روش فیلتری خواهند بود که می‌توانند در لایه میانی ماسک‌ها قرار گیرند و اگر ویروسی از لایه بیرونی نفوذ کرد و به جدار داخلی وارد شد، این ویروس در لایه میانی از بین خواهد رفت.

 

خانی با تاکید بر اینکه منسوجاتی که در ماسک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، جذب آب و محلول ندارند، یادآور شد: ولی ما در این پروژه با استفاده از فناوری پلاسما این مشکل را مرتفع کردیم. دستگاه‌هایی داریم که می‌توانند بر روی سطح منسوجات حدود ۵۰ سانتی‌متر پلاسما ایجاد کنند، ضمن آنکه اصلاح سطح و ابعاد نانو را انجام می‌دهند و از این طریق جذب و لود محلول‌های ضد ویروس را بر روی منسوجات ارتقا خواهند داد.

 

مجری طرح با اشاره به راندمان ماسک‌های تولیدشده به روش پلاسما، گفت: هر فیلتری که قرار است برای ماسک‌ها استفاده شود، بر اساس سایز تار و پود و الیافی که دارد، اجازه عبور یکسری از ذرات غبار با ابعاد خاصی را می‌دهد، ولی در تست‌هایی که ما از ماسک‌های تولیدشده با این روش انجام دادیم، نشان داد که با توجه به این‌که لود محلول آب نمک بر روی منسوجات به شدت بالا می‌رود، عبورپذیری آئروسل به شدت کاهش می‌یابد.

 

وی اضافه کرد: به طور کلی می‌توانیم بگوییم که این نوع ماسک‌ها اجازه عبور ذرات را نمی‌دهند، ولی باز هم به تست‌های عملیاتی بیشتری نیاز داریم و اگر شرایط فراهم باشد تا بتوانیم این آزمایش‌ها را اجرایی کنیم، به دستاوردهای خوبی خواهیم رسید.

 

این محقق با بیان اینکه به نظر می‌رسد که شیوع این ویروس همچنان ادامه دارد، یادآور شد: از آنجایی که در این شرکت دستگاه پلاسما را در فاز صنعتی ساخته‌ایم، از این رو ما این آمادگی را داریم که در کارخانجاتی که در زمینه تولید ماسک فعال هستند، این دستگاه پلاسما را در خطوط تولید آنها نصب کنیم تا قابلیت جذب مواد ضد ویروس را در آنها ارتقا دهیم.

 

وی با تاکید بر اینکه برای بهره‌برداری از دستگاه‌های پلاسما نیاز به ساخت دستگاه و یا تغییرات خاصی نیست، اضافه کرد: این دستگاه در خط تولید آنها نصب می‌شود و متعاقباً میزان جذب منسوجات ارتقا می‌یابد و پس از آن محلول کلرید سدیم بر آنها اعمال می‎شود تا ضد ویروس شوند.

 

بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم ، خانی با بیان اینکه با استفاده از این روش هزینه خاصی به قیمت نهایی ماسک اضافه نخواهد شد، افزود: استفاده از پلاسما مزیت ماسک‌ها را دو تا ۳ برابر ارتقا می‌دهد و می‌توان آن را برای همه انواع ماسک‌ها اعمال کرد، ولی بهترین کاربرد آن برای کادر درمانی است؛ چرا که افراد شاغل در بخش‌های درمان، استفاده‌های بلندمدت از ماسک دارند و مصرف ماسک بالا است و استفاده از ماسک‌های پلاسمایی، مصرف ماسک را تا یک چهارم تقلیل می‌دهد.

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار